SV1JRF-R βελτιώσεις

Μετά από τις συνεxείς διακοπές από την ΔΕΗ ,που προφανέστατα θα συνεχιστούν απ'ότι μου είπανε οι "ειδικοί",λόγω του ότι οφείλονται σε πουλία που κάθονται στα καλώδια...ε???τέλος πάντων έκανα κάποιες βελτιώσεις,σημαντικές,που έχουν να κάνουν με το υποστηρικτικό σύστημα ισχύος του λινκ ή με λίγα και απλά λόγια τα UPS. Πλέον υπάρχει σύστημα στο σταθμό αυτόματης απενεργοποίησης του υπολογιστή του λινκ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και επαναλειτουργίας του από την ώρα που επανέλθει το ρεύμα μέσα σε 1 ώρα. Όλα αυτά γιατί όταν τελείωναν οι μπαταρίες του UPS έκλεινε και έπρεπε να πάει κάποιος εκεί(εγώ) και να το ανοίξω πάλι από τον διακόπτη του. Με τις καινούργιες ρυθμίσεις δεν θα συμβαίνει αυτό μιάς και πλέον το UPS είναι online και μπορώ να το κάνω monitor συνεχώς. Όλα τα υπόλοιπα (shutdown, switch on,stand-by του υπολογιστή),γίνονται αυτόματα από τις ρυθμίσεις οπότε, οποιαδήποτε στιγμή και αν συμβεί διακοπή δεν χρειάζεται να είμαι παρον σε κάποιον υπολογιστή. Επίσης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λαμβάνω email!(πολύ καλο)
Για θέμα power consumption στο UPS ο ασύρματος δεν είναι πια πάνω στο UPS. Άρα όταν γίνεται διακοπή ρεύματος το λινκ από την RF πλευρά του δεν θα λειτουργεί(έχουν μπεί οι κατάλληλες προστασίες για όταν επανέλθει το ρεύμα). Η αυτονομία του υπολογιστή σε περίπτωση διακοπής είναι περίπου 45 λεπτά, μιας και δεν υπάρχουν περιφερειακά(οθόνη,keyboard,mouse κτλ). Όμως στα 30 περίπου λεπτά ο υπολογιστής θα απενεργοποιείται για θέμα ασφαλείας κυρίως.

PS: για να μπορέσω χρησιμοποιήσω σωστά τον εξοπλισμό μου(για να έχω το καλύτερο δυνατό efficiency)υπολόγισα την κατανάλωση του συστήματος μέχρι και το τελευταίο mWatt!


Άντε να δούμε τι θα δούμε ελπίζω να πάνε όλα καλά!!!


73 de SV1JRF



Popular posts from this blog

Delta Loop Antenna 10m-11m + Balun 4:1

DVRPTR v1 - Repeater Interface Cable Schematic