DSTAR Hotspot SV1JRF B

Yaesu FT-817ND + DVRPTR v1

Επιτέλους ήρθε η πλακέτα από τον Καναδά ,και έκανε μόνο 7 ημέρες!εμένα όμως μου φάνηκε αιώνας. Έτσι λοιπόν παρέλαβα την πλακέτα και ένα καλώδιο 8 pin mini din για σύνδεση με τον πομποδέκτη.
Η συνδεσμολογία είναι πολύ εύκολη όχι όμως και plug n play γιατί πρέπει να κατεβάσουμε τους drivers από το σχετικό site και συγκεκριμένα από το DVRPTR V1 yahoo group. Αφού λοιπόν κάνουμε installation της πλακέτας στον υπολογιστή μετά ακολουθεί το software χειρισμού, το οποίo ονομάζεται DVRPTR Control Center. Έδω τώρα υπάρχει ένα θέμα!
Το συγκεκριμένο software έχει καμια 10αρια εκδόσεις!έλεος!και δεν δουλεύουν όλες με το εκάστοτε firmware της πλακέτας.
Εγώ λοιπόν ακολούθησα τις οδηγίες όπου μιλούσαν για μια συγκεκριμένη έκδοση ,η οποία ήταν και tested με το firmware που έχει η πλακέτα μου, δηλαδή το τελευταίο. Εκανα το installation έβαλα όλες τις παραμέτρους και εκεί που περίμενα να συνδεθώ στον REF045 ,δεν έκανε τίποτα! Λέω τώρα δέσαμε. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί ανοίγω και τις πόρτες στο router αν και το router είναι ανοιχτό και ξαναδοκιμάζω...τίποτα!!!πεεεε...Αντε τώρα βγάλε άκρη. Με την βοήθεια του 5B8BE-Μάριου κάναμε ένα walkthrought του προγράμματος και παρατηρήσαμε ότι ενω για το ΧNET έπερνε ip και μπορούσε να συνδεθεί ,στα απλά Reflector δεν συνέβαινε το ίδιο.
Περνώντας η ώρα άρχισα να σκέφτομαι μήπως τελικά φταίει κάτι στο software οπότε ξεκίνησα να δοκιμάζω μια μια τις εκδόσεις ξεκινώντας από την πίο καινούργια, και μετα από λίγο ακούω στο Ε92D..."WELCOME TO DSTAR HOTSPOT". Λέω καλή αρχή κάναμε, πάω στον REF045 πατάω connect και αμέσως ακούω τον φίλο και συνάδελφο SV1EDZ-Δήμήτρη και SV1KWC-Παναγιώτη να μιλάνε! χωρίς να περιμένω παίρνω μικρόφωνο και λέω όλα οκ παιδιά, έτοιμο!


Θετικά:
1) Φτηνό 100USD μαζί με τα μεταφορικά το κουτάκι και το καλώδιο σύνδεσης
2) Μπορείς να το έχεις μαζί σου παντού και να φτιάχνεις hotspot με μια μόνο σύνδεση internet
3) Καλό κουτάκι(αλουμίνιο)
4) Σχετικά εύκολο software

Αρνητικά:
Ένα και μοναδικό!!!αν σου κάτσει πρόβλημα πραγματικά έχεις πρόβλημα,γιατί δεν λύνετε έυκολα!!!


Yaesu FT-817ND + DVRPTR v1

Yaesu FT-817ND + DVRPTR v1

To Control Center της πλακέτας(Hotspot)
Hotspot setup for testing:

Rig: Yaesu FT-817ND
Antenna: FT-817's rubber antenna
D-Star: DVRPTR v1
TX Power: 0.5W
Frequency: 431.9125Mhz Simplex

P.S:Σε μελλοντικό post θα αναφέρω αναλυτικά τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στο πρόγραμμα Control Center μαζί με φωτογραφίες. Το hotspot δοκιμάζετε στο KM17UW Π.Φάληρο ,αλλά προορίζετε για το ΚΜ17WT Λαγονήσι, έτσι ώστε να καλυφθούν και οι περιοχές της Νότιας Αττικής, από Βάρη έως και Σούνιο(και Κορωπί).

73 de SV1JRF

Popular posts from this blog

Delta Loop Antenna 10m-11m + Balun 4:1

DVRPTR v1 - Repeater Interface Cable Schematic