3ήμερο Καθαρής Δευτέρας

Ύδρα σε άνοιγμα καιρού που κράτησε 2 ώρες




Πραγματικά αυτό το 3ημερο το περίμενα πως και πως και για τους αυτονόητους λόγους αλλά και γιατί είχα προγραμματίσει διάφορες ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν αφού ετοίμασα όλα αυτά που ήθελα να πάρω μέσα σε μια τσάντα ξεκινήσαμε για την Ύδρα.
Ο καιρός από την αρχή έδειχνε τελείως χάλια αλλά είχα μια ελπίδα ότι θα έφτιαχνε'.Οπως όμως θα ξέρετε ,τουλάχιστο οι συνάδελφοι και φίλοι από Αθήνα ,αυτό δεν έγινε ποτέ. Παρ'ολα αυτά άρχισα να κάνω το setup για το DSTAR hotspot ή DSTAR FOX...στο σπίτι στην Ύδρα. Εκεί αρχίζουν σιγα σιγά τα προβλήματα. Το internet να μην δουλεύει γιατί είχε πρόβλημα ο ΟΤΕ, μετά να μην μπορώ να συνενοηθώ με τον admin που είχε την σύνδεση για να μου ανοίξει τις απαραίτητες πόρτες έως που πραγματικά βαρέθηκα και λέω να προχωρήσω με το internet από 3G. Εκεί δεν μπορώ να πώ  όλα πήγαν καλά με την μια, μάλιστα μίλησα με τον Δημήτρη SV1EDZ,τον Παναγιώτη SV1KWC και τον Λυκούργο SV1GZL χωρίς κανένα πρόβλημα. Το σύστημα δούλεψε τέλεια έστω και γι'αυτό το λίγο γιατί μου τελείωναν και τα MB του internet οπότε έπρεπε να το κλείσω για να μην πληρώνω κερατιάτικα! Παρακάτω φαίνεται και το beacon του E92 που πέρασε από την Ύδρα.


Τώρα κατα τα άλλα δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα άλλο, γιατί έβρεχε συνέχεια..και όταν λέω συνέχεια το εννοώ!!! Ήθελα να κάνω κάποιες δοκιμές στους 1,2 πράγμα που δεν έγινε γιατί έπρεπε να ανέβω σε ύψωμα και πώς να ανέβω αφού έβρεχε συνέχεια!!! Επίσης ήθελα να κάνω μερικές δοκιμές με το φορητό Albrech 2990 10-12m, αλλά πάλι εκτός από 3 QSO με DK, ON, Ι κάτω από μια τέντα και με την μαμίσια κεραιούλα, που παρεπιμπτόντως δουλεύει πάρα πολύ καλά γι'αυτό που είναι, δεν μπόρεσα να κάνω.

Αυτά και ελπίζω την επόμενη φορά να μην είναι έτσι χάλια ο καιρός!!!


73 de SV1JRF

PS: Σε μελλοντικό post θα κάνω review του Albrecht 2990, μάλιστα έχω φτιάξει και video.

Popular posts from this blog

Delta Loop Antenna 10m-11m + Balun 4:1

DVRPTR v1 - Repeater Interface Cable Schematic