DV4MINI DSTAR-DMR-C4FM hotspot




Μετά από αναμονή μιας ολόκληρης εβδομάδας, μπορεί και 10 μέρες, επιτέλους εχθές έφτασε στα χέρια μου το DV4MINI. Ενα μίνι DSTAR, DMR, C4FM και σε λίγο και DPMR hotspot. Διαθέτει πομποδέκτη UHF από 420Mhz έως 450Mhz ,με ισχύης εξόδου 12mW. Οι μέχρι στιγμής δοκιμές γίνονται σε υπολογιστή που τρέχει Windows 7 και όπως όλα δείχνουν παίζει πάρα πολύ καλά! Στα κοντινά μελλόντικά σχέδιά μου είναι να μπεί πάνω σε ένα Raspberry Pi και με αυτό τον τρόπο πολύ εύκολα να γίνει ένα mobile DSTAR hostpot, έτσι ώστε να το χρησιμοποιώ σε περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη.
Η τιμή του είναι μεταξύ 120 με 150 Ευρώ (με μεταφορικά) ανάλογα από πια χώρα θα το πάρετε. Τις καλύτερες τιμές τις βρήκα στην Γαλλία αλλά δυστυχώς δεν είχανε στοκ ,οπότε και αναγκάστηκα να το πάρω από ένα κατάστημα στην Σουηδία δίνοντας 10 Ευρώ παραπάνω! Τι να κάνουμε δεν πειράζει...γιατί όπως φαίνεται άξιζει τον κόπο!
Θα το παραλάβετε σε ένα φάκελο με φουσκες κόπου μέσα θα έχει το στικάκι σε ένα σακουλάκι με ένα Α4 τυπωμένο. Τίποτα άλλο!!! Τους drivers ,το software ,το firmware αλλά και άν θελήσετε το manual θα πρέπει να τα κατεβάσετε εσείς από την παρακάτω ιστοσελίδα.


Προτείνω μετά από κάποιες δοκιμές που έκανα ,να τρέξετε το hotspot σε υπολογιστή με τουλάχιστον Windows 7 ,γιατί το software και firmware του DV4MINI που είναι συμβατό με τα XP έχει πολλά προβλήματα τα οποία λυθήκανε σε επόμενα updates. Οπότε κατεβάστε την τελευταία διαθέσημη έκδοση software και firmware σε ένα υπολογιστή με τουλάχιστον Windows 7.


Το interface του DV4MINI όπως φαίνεται σε Windows 7

Τέλος θα ήθελα να πώ ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά μικροπροβληματάκια στο software αλλά αναβαθμίσεις γίνονται συνεχώς προς βελτίωση της λειτουργείας της συσκευής.
Μολίς ξεκινήσω δοκιμές με Raspberry Pi θα κάνω σχετική δημοσίευση. Τα λέμε στον ψηφιακό αέρα!!!

73

Popular posts from this blog

Delta Loop Antenna 10m-11m + Balun 4:1

DVRPTR v1 - Repeater Interface Cable Schematic